Vi har gjort en vurdering i Marker om å bli på grønt nivå i trafikklysmodellen, selv om flere rundt oss velger å gå til gult igjen. Bakgrunnen for dette er at vi egentlig er litt sånn gulgrønn ved at aktivitet på tvers av trinn er avlyst, vi begrenser besøk inn i klasserommene, avlyste kirkebesøk, utsatte juleball osv. Vi har i samarbeid med kommuneledelsen og kommuneoverlegen hatt et strengt smittekaranteneregime for elevene de siste ukene. Jeg vil takke dere alle for positiv innstilling til dette også. Vi vet at dette har gitt mange av dere utfordringer, og elevene har fått store inngrep i hverdagen. Jeg er til tross for dette, glad for at Marker har kjørt et strengere smittevern enn de nasjonale føringene, og at vi dermed har hatt god oversikt over smittesituasjonen, og kunnet begrenset smitte i klassene.
Vi har vurdert at det å begrense aktivitet på tvers av trinn og stort sett holde SFO-gruppene til trinn er et like effektivt tiltak som å organisere i kohorter de siste ukene. Dette henger også sammen med bemanningssituasjonen vår. Vi ønsker ikke å omprioritere og flytte på ansatte for å bemanne kohorter nå før jul. 

Når det gjelder juleferien gjør vi denne vurderingen:  Om det IKKE dukker opp ny smitte denne helgen (TVITVI), tror jeg vi kan puste med magen og  opprettholde ordinære skoledager.
DERSOM det blir flere trinn ut i testkarantene i helgen/til uken, vil vi vurdere å flyttet fridager. Vi kan ikke gi elevene fri uke 51, men endre skoleruta og ta igjen de to dagene i mai/juni. Et alternativ er om kommunen gjør et vedtak etter smittevernloven ved høy smitte. Vil vil da vurdere om vi har SFO åpent for samfunnskritiske. Dere vil få tydelig beskjed fra skolen DERSOM juleferien blir fremskyndet.

Julepyntede klasserom og kontorer: Som en liten kompensasjon for manglende julemoro på tvers og i plenum, har kollegiet her lagt ekstra krutt i julepyntingen i år. Dette skulle dere sett, alle sammen 😊 Se bildene.

Aktivitetsnivået i høst har vært stort, og i tråd med de nye læreplanene og overordnet del har det vært gjennomført mange morsomme og lærerike tverrfaglige prosjekter. Vi har for eksempel fordypet oss i høstens stortingsvalg på de fleste trinn, småskolen har tatt for seg høsten i alle fag, det har vært arrangert englishweek på flere trinn, den nye skolen er gjenstand for digitale og analoge modeller på 9.trinn. Mellomtrinnet har fått nye, freshe PC'er, og treningen i digitale ferdigheter står i fokus. Vi er så stolte av 10.trinn som produserte film om lokale elve-helter som alternativ til forestilling i år. 1. og 2.trinn piloterer MOTs nye program for inkluderende læringsmiljø og sosiale ferdigheter «SUPER». Dette gleder vi oss til å samarbeide mer med dere foresatte om fremover. Ellers er læringsmiljø og samarbeidslæring det viktigste vi jobber med hver dag. God læring, mestring og felles læringsopplevelser er målet med alt vi gjør.

Presentasjon av Line og enhet Oppvekst:

Line Andersen, virksomhetsleder Oppvekst

1.11.2021 fikk vi en ny organisering i kommunen og virksomhet oppvekst ble en realitet. Jeg var så heldig å få jobben som virksomhetsleder og har ansvaret for barneverntjenesten, helsestasjon, barnehage og skole/SFO. Vi skal sammen med foreldre jobbe for at barn og elever skal oppleve mestring og ha det trygt og godt i våre avdelinger. Hvem er Line? Jeg er 53 år, er opprinnelig fra Fredrikstad – men har nå kjøpt meg hus i Ørje. Min bakgrunn er lærer og jeg har jobbet med barn og unge siden 1991 i ulike stillinger. 

Siste skoledag i 2021 er tirsdag 21.12. Det er ordinær skoletid, og skolebussen går som vanlig hjem. SFO er åpen onsdag 22.12 for påmeldte. Dersom det skulle bli endringer i dette etter helgen, vil dere som sagt få melding om det! 
Første skoledag i 2022 er mandag 03.01. 

Vi ønsker dere alle en riktig god juleferie, og gleder oss til nytt, rikt semester på Marker skole. 
Er det lov å ønske seg et semester med mindre fokus på smitte, slik at vi alle kan bruke energien vår på det vi egentlig vil, nemlig fremme læring, trygghet og trivsel sammen?

 

God jul, fra rektor Mona