Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Indre Østfold i føringen inn i "nye" Østfold

Publisert , Oppdatert 04. mai 2022
Signering avtale

Signering avtale

Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen og regionrådsleder Saxe Frøshaug signerte fredag 29. april partnerskapsavtalen mellom Viken fylkeskommune og vår kommuneregion.

Indre Østfold-regionen, med de fire kommunene Indre Østfold, Marker, Rakkestad og Skiptvet, har nå fått et kjempegodt utgangspunkt inn i nye Østfold fylkeskommune (fra 2024). - Denne avtalen forplikter også dem, sier Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen og er både fornøyd og stolt over at en så konkret og forpliktende avtale nå er klar.

Avtalen skal følges opp med egne handlingsplaner, spesielt på områdene samferdsel, næringsutvikling, utdanning og forebygge utenforskap.

- Vi har fanget opp mange temaer der vi nå vet vi har fylkeskommunen i ryggen. Som tettere samarbeid om utdanningsløp spesielt tilpasset regionen, styrkingen av Askim og Mysen videregående skoler, Fagskolen Viken, Campus Indre Østfold, samarbeid om fag- og svennebrevutdelinger og yrkesmesse, og kollektiv- og tettstedsutvikling, mer tog i Østfold, utredninger av grensekryssende jernbane, reiselivssatsinger og næringslivsstøtte, sier en tilfreds regionrådsleder Saxe Frøshaug.

Noen av tiltakene i planen innebærer konkret økonomisk støtte, men like viktig er administrative bidrag fra fylkeskommunen og samspill for å møte og påvirke andre regionale- og nasjonale myndighetsledd.

Indre Østfold er den andre av totalt 12 regionråd i Viken som har en slik avtale på plass. Jacobsen roste under fredagens signeringsseremoni den offensive måten de fire kommunene – med til sammen 62 000 innbyggere og 43 prosent av Østfolds areal – nå samarbeider om konkrete prosjekt og profilerer seg.

signering av avtale med viken april  2022  1Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen og regionrådsleder Saxe Frøshaug er fornøyde med parnerskapsavtalen som er inngått. I bakgrunnen ser vi Marker-ordfører Theodor Bye og Skiptvet-ordfører Anne-Grethe Larsen som er blant representantene i Indre Østfold regionråd.