Hjem/Alle tjenester/Politikk og planer/Ordførerens side

Ordførerens side

kjersti nilsen.jpgVELKOMMEN TIL MARKER KOMMUNE

 Marker kommune med kommunesenteret Ørje ligger godt plassert i Indre Østfold med grense til Sverige. Hovedfartsåren E 18 mot Karlstad og Stockholm passerer gjennom Ørje og motsatt vei har vi ca en times kjøring inn til Oslo sentrum.
 
Vår andre ”hovedfartsåre ” er Haldenkanalen ( www.haldenkanalen.no ) som ligger tett opp til Ørje sentrum med Ørje sluser og Haldenvassdragets Kanalmuseum som en viktig del av vår kulturarv og som et levende historisk museum.
 
Haldenvassdraget er for øvrig kanalisert med tre slusesteder og er farbart med større båter i en strekning på ca 90 kilometer fra Halden i sør til Skullerud i nord. I tillegg til vår fantastiske vannvei har vi store områder med langt på vei urørt natur hvor mulighetene til fiske, jakt og andre nær naturen opplevelser er svært gode.
 
 Av ulike mer ” eksotiske ” dyrearter du kan treffe på i vår kommune nevner vi villsvin, ulv, gaupe og hjort i tillegg til de mer vanlige artene som rådyr og elg. Rett i nærheten av Ørje ligger også Gjølsjøen naturreservat.
 
Vi er opptatt av at våre innbyggere skal ha gode velferds og kulturtilbud og jobber målrettet for at spesielt ungdommen skal ha muligheter til å delta i ulike idretts og kulturaktiviteter og hvor kommunens satsing på Ungdommens Kulturhus ( www.ukh.no ) er et eksempel. Marker er også stolt medlem av MOT og bruker MOT bevisst i vårt holdningsskapende arbeid blant annet på Marker Skole.
 
Det finnes også et svært variert og godt tilbud i kommunen for de som ønsker å etablere seg her enten det er med sin bedrift eller bolig.

I kommunesenteret Ørje finner du ulike servicetilbud som dekker det aller meste av det du trenger så vel som fastboende som besøkende.

Besøk gjerne våre nettsider for å vite mer om Ørje , Haldenkanalen og Marker kommune – www.marker.kommune.no
 
Du er varmt velkommen
 
 
Kjersti Nythe Nilsen
Ordfører
Tlf. 41 29 68 95
E-post:  kjersti.nilsen@marker.kommune.no

 

 
Tips en venn Skriv ut