Hjem/Alle tjenester/Barn og unge/Skole og SFO/Nyheter skole

Kjære elever og foresatte på Marker skole!

hjemmeskole

Situasjonen har endret seg drastisk siden vi la ut info om hvordan vi forholder oss til Korona-viruset og arbeidet med å hindre spredning i befolkningen sist. Her kommer en oppdatering. Vi trenger hverandre i disse dagen, og laget må stå samlet. 

Fredag startet vi å forberede oss og dere på hjemmeundervisning de kommende ukene. Vi hadde en hektisk dag på skolen, og det varmet å se engasjementet de ansatte viste for å komme i gang med fjernundervisningen i morgen. I første omgang har regjeringen stengt skolene i landet frem til 26.mars. Dere skal alle sammen ha hatt kontakt med skolen, og fått rammer for skolearbeidet denne første, rare uken. Jeg håper dette opplevdes som godt. Dersom dere har spørsmål, eller savner informasjon, må dere ikke være i tvil- vi er på plass for dere. Det kan hende at lærerne og assistentene våre må justere tidspunkt for tilgjengelighet, da vi også balanserer hverdagene med hjemmekontor, familie og usikkerhet, vi ogsåDette har vi ikke gjort før, så det får vi sikkert til! Vi har også stor forståelse for at dere må legge en kabal som kan avvike fra vanlig timeplan, men jeg vil på det sterkeste oppfordre til å stå opp til vanlig tid, ta en dusj, kle på dere, spis frokost, start med aktivitet knyttet til barnas arbeidsplan i tilnærmet ordinær tid. Lag struktur på hverdagene, felles lunsj i hjemmets “kontorlandskap”, samarbeid om middag, husarbeid og alternative fritidsaktiviteter. Prøv å ta en tur i skogen/hagen hver dag. Pass på at hjemmeskole ikke blir preget av stress og bekymring. Ring kontaktlærer dersom dere står fast. Skolen skal ikke bidra til at disse dagene/ukene hjemme blir vanskeligere enn nødvendig. Vi ønsker at dere alle skal ha en god hverdag, aktivitet og læring, ikke frustrasjon og krangel.  
Det er avgjørende at vi alle er lojale mot tiltakene regjeringen har iverksatt, og at vi lager dager sammen som gjør dette mulig.  

Mange av oss vil oppleve det utfordrende å balansere hverdagen og uforutsigbarheten, vi er bekymret for familie og venner, usikre på hva denne situasjonen gjør med samfunnet vårt på kort og lang sikt. Det viktigste vi kan gjøre nå, er å passe på hverandre, være sammen hjemme, være rause, kreative og tålmodige, vaske hender, begrense alle fysiske møter og være inkluderende og positive når vi er på sosiale medier. 

Vi har mottatt gode meldinger fra flere av dere som tyder på at lærerne våre kom godt i gang på fredag. Det setter vi stor pris på, fortsett gjerne å sende oss glimt fra hverdagen deres.  Ta for all del kontakt om det er noe dere opplever som uklart og utrygt. Vi skriver historie, og det er fint å la ungene få reflektere og dokumentere livet vårt i disse dagene.  

Dersom dere trenger å snakke med noen om utfordringer, om dere opplever noe som uklart eller usikkert, ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelige på telefon. 

Mona, rektor:  911698282 
Bjørn, ass.rektor/avdelingsleder 8.- 10.trinn: 46639544 
Linda Berget, avdelingsleder 5.- 7.trinn: 93019492 
Ann Sofie, avdelingsleder 1.-4.trinn: 45405631 
Hanne, SFO-leder: 92241572 
Resepsjonen: 92660687 

Ellers ber jeg dere følge med kommunens oppdateringer her på marker.kommune.no 
Ta godt vare på hverandre, følg regjeringens pålegg, og hjelp til å hindre at dette viruset finner nye kropper å formere seg i♥️