Hjem/Alle tjenester/Kultur, fritid og bibliotek/Bibliotek/Nyheter fra biblioteket

Hva skjer høsten 2019 på Marker bibliotek

Marker bibliotek

Biblioteklogo

Her finner du en kortfattet oversikt over høstens program. Den blir oppdatert etter hvert.

Faste aktiviteter på Marker bibliotek høsten 2019

Hver tirsdag på dagtid er det Strikkekafe på biblioteket - åpent for alle! Velkommen! (kan avvike noe i skoleferier, avtal med andre strikkere)

Tirsdag kl 12-14 strikking.jpg
Spanskklubb i Marker tar en pause høsten 2019. Mer informasjon kommer til jul: Spanskklubb i Marker   Spania.jpg
Andre arrangementer på Marker bibliotek høsten2019
18.september

Sommerlesavslutning. Det blir avslutning i salen i Rådhuset. Dette gjøres i samarbeid med skolen og 1.-8.trinn inviteres. Det blir premieutdeling, underholdning og is til alle!

Onsdag
kl 11.30-ca 12

 
19.september Bygdekvinnelaget har temadag - Fothelse
Mette Therkildsen kommer og lærer oss hvordan og hvorfor vi bør ta vare på føttene våre. Enkel servering og utlodning. Alle er velkommen.
Torsdag kl 19  
24.september

Vi starter opp med stort boksalg. Vi rydder i hyllene og må kvitte oss med bøker, blader mm i alle sjangere. Mange flotte titler. LØP OG KJØP!

Torsdag  kl 19-20  
22.oktober

Vår mest folkekjære forfatter – om Anne Karin Elstad. Et foredrag ved forfatter Hilde Hagerup.

Anne Karin Elstad skrev på 1970- og 80-tallet bøker om kvinners kår i Norge de siste hundre årene. Dagligliv med tungt arbeid og mange barnefødsler var viktige tema. Bøkene traff tusenvis av lesere i hjertet, blant annet fordi så mange kjente seg selv eller sine formødre igjen. Det litterære Norge tok imidlertid Elstad imot med en noe mer lunken applaus. Hagerup diskuterer i foredraget hvorfor blir mannlige forfattere ikoner, mens deres kvinnelige kollegaer blir skygger? Og hva slags nerve var det Elstad traff med sine skildringer av historiske og samtidige hverdagsmennesker? Hilde Hagerup makter i biografien «Som hennes dager var» å gjøre Elstads liv og forfatterskap interessant igjen nettopp ved å sette dagens blikk på det.

Tirsdag kl 19-20  
12.november

Spennende bokbad med grensekrim fra Ørje og Töcksfors. Forfatter Geir Greni blir intervjuet av Robert Næss.

Geir greni erfilmregissør, produsent og journalist, låtskriver og sanger i bandet Norwegian Modesty. "Jeg ser død" er hans første bok hvor handlingen er lagt til Ørje!

Tirsdag kl 19-20  
13.november

Teater for barnehagene

Forestillingen er basert på boka «Tigeren som mistet stripene sine» av Anthony Paul.  I forestillingen møter du skuespillerne Anneli Sollie og Johan Østereng.

Språkstimulering er et hovedmål i tillegg til den opplevelsen barna får under selve forestillingen.  Denne gangen blir jungel et hovedtema. Vi tenker at barnehagene på forhånd skal jobbe med ord og begreper fra jungeluniverset. Her er det særlig alle de spennende dyrene som vi vet appellerer til barn, som kan være utgangspunkt.

Onsdag kl 13  
19.november

På jakt etter julefortellingen.
Ved bibliotekar Mona Ekelund, Østfold fylkesbibliotek.

Hva er blitt skrevet om julen opp gjennom årene? Her får publikum noen julelitterære smaksprøver, med tekster fra de tidligste tider til den postmoderne jul. Foredraget har som mål å gi folk en litt tidlig julestemning, bringe videre gode tekster samt svare på hvorfor disse fortellingene fremdeles betyr så mye for folk.

Tirsdag kl
13.15-14